• facebook
  • instagram
  • e-mail
  • privacy
search

Novosti

Knjiga koja je unijela revoluciju u odnose!

31. 08. 2023.

„Privrženi“ – znanstveno dokazane metode za poboljšanje veze

 

Revolucionarna knjiga o ljubavnim odnosima konačno je stigla u hrvatskom prijevodu! Knjiga "Privrženi", originalnog naziva "Attached", pomogla je mnogim samcima i parovima da poboljšaju svoje ljubavne veze.

Brinete li se da vaš partner ne prepoznaje vaše potrebe i mislite da vam nikad neće pružiti ljubav kakvu zaslužujete? Ili osjećate da vas partnerove potrebe guše te da što god učinite nikad nije dovoljno? Teorija privrženosti pružit će vam jasnu sliku o vašim i partnerovim obrascima vezivanja te objasniti zašto vas stalno privlače isti tipovi partnera i nezadovoljavajućih odnosa.

Pouzdamo se u znanost kad tražimo savjet o tome što i kako jesti, kako vježbati, koliko dugo spavati. Ali kad je riječ o ljubavnim vezama, stvari prepuštamo slučaju i slobodnoj procjeni, dopuštajući da nas vode zablude i mitovi – iako su veze jedno od najvrjednijih ljudskih iskustava.

Nakon višegodišnjeg proučavanja partnerskih odnosa, dr. Amir Levine i mr. Rachel Heller svoja su iskustva pretočili u knjigu koja će vam pomoći pronaći sreću u ljubavnim vezama i napredovati u svim drugim područjima života. Njena osnovna teza jest kako svakoga od nas, kad je o vezama riječ, karakterizira jedan od tri stila privrženosti: anksiozni stil prožet je neprestanom zabrinutošću i nesigurnošću te sumnjom u partnerovu sposobnost da uzvrati ljubav; u 𝐢𝐳𝐛𝐣𝐞𝐠𝐚𝐯𝐚𝐣𝐮𝐜́𝐞𝐦 𝐬𝐭𝐢𝐥𝐮 intimnost se izjednačava s gubitkom neovisnosti, a najviše se pažnje pridaje održavanju distance; siguran 𝐬𝐭𝐢𝐥 protkan je toplinom i sigurnošću te zdravom vezom s intimnošću.

Uz fascinantan psihološki uvid, kvizove i studije slučaja, ova će vam knjiga pomoći razumjeti kojem stilu pripadate vi, ali i vaš (potencijalni) partner te pružiti smjernice za stvaranje sigurnosti, dublje povezanosti i stabilnosti u ljubavnom odnosu.

Knjigu „Privrženi“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama i na shop.egmont.hr