• facebook
  • instagram
  • e-mail
  • privacy
search

Novosti

Saznajte zašto je ova knjiga poznata kao „dar čovječanstvu“

07. 04. 2023.

Možda je to u vašem životu bio djed ili baka, učitelj ili kolega. Netko mudar i strpljiv, tko vam je pomogao uvidjeti da svijet ima smisla i dao pokoji savjet kako se u njemu bolje snaći. Mitchu Albomu to je bio njegov profesor s fakulteta, Morrie Schwartz.

Mitch se nakon mnogo godina ponovno povezao s Morriejem u zadnjim mjesecima njegova života posjećujući ga svakog utorka. Njihovo obnovljeno prijateljstvo pretvorilo se u posljednje predavanje, na temu kako živjeti. “Stvar je u tome, Mitch”, rekao je Morrie, “da kad jedanput naučiš umrijeti, zapravo naučiš živjeti.”

 

"Morrie utorkom" donosi istinitu priču o nezaboravnom prijateljstvu koja je promijenila milijune života. Profesor Morrie do kraja života nesebično je dijelio s drugima svoje znanje i ljubav. Sve što je imao za reći, svoje životno iskustvo, saznanja do kojih je došao tijekom života i profesorskih godina, svoje intimne misli, Morrie je u zadnjim danima života podijelio sa svojim omiljenim učenikom. Stoga Mitch Albom donosi ovaj memoar kao „dar čovječanstvu“, pun vrijednih lekcija i pouka koje će vas potaknuti na razmišljanje. Nakon objavljivanja knjiga je postala bestseler NY Timesa i jedan od najprodavanijih memoara svih vremena, prodan u preko 18 milijuna primjeraka.

 

Snaga ove knjige je u njezinoj nježnosti i podsjećanju na ono svakodnevno što nažalost sve češće zaboravljamo. Mitch i Morrie u svojim razgovorima dotakli su se tema samosažaljenja, kajanja, smrti, obitelji, oprosta, straha, novca i, one najvažnije, ljubavi. Novo izdanje knjige izašlo je povodom 25. obljetnice objavljivanja i tako još jednom potvrdilo da ja ova knjiga uistinu klasik za sve generacije.

„Prekrasna knjiga, priča sa srcem koju je napisao pisac s dušom.“ – Los Angeles Times

 

Knjigu „Morrie utorkom“ u izdanju Egmontove biblioteke PULS pronađite u svim knjižarama i shop.egmont.hr