• facebook
  • instagram
  • e-mail
  • privacy
search

Novosti

Knjiga „U potrazi za srećom“ otkrit će vam zašto je u redu da se ponekad osjećate loše

09. 02. 2023.
Depresivni ste i tjeskobni? S vama je sve u redu, znanost tvrdi
Knjiga „U potrazi za srećom“ otkrit će vam zašto je u redu da se ponekad osjećate loše i kako osnažiti svoje mentalno zdravlje

Sve ste pokušali, ali i dalje se osjećate loše? Možda problem nije u vama. Švedski psihijatar dr. Anders Hansen tvrdi da razlog zbog kojeg se osjećate loše leži u samoj biologiji vašeg mozga te da tjeskobna i depresivna stanja koja ponekad osjećate imaju važnu evolucijsku funkciju. U knjižare je upravo stigla njegova nova knjiga „U potrazi za srećom“ koja nam daje važnu lekciju o tome da možda sreću tražimo na pogrešnim mjestima. U knjizi autor donosi praktične savjete i rezultate znanstvenih istraživanja koji će vam pomoći da osnažite mentalno zdravlje i osjećate se bolje. 

Dr. Hansen u knjizi donosi dobro poznate savjete o zdravoj prehrani, važnosti tjelovježbe, i sve one savjete kojih ste već svjesni, no ako ste se ikada pitali zašto vam ti savjeti ne uspijevaju, evo odgovora iz knjige: „Po prirodi smo lijeni. Naši bi preci pomislili da nam nisu sve na broju kad bi otkrili da se znojimo samo da bismo dotrčali na mjesto s kojeg smo krenuli.“ No, naši preci živjeli su drugačijim životom nego mi danas. Današnje društvo dovelo je udobnost do maksimuma, živimo dulje i zdravije no ikad ranije, a cjelokupno znanje i beskrajni izbori zabave uvijek su od nas udaljeni tek nekoliko klikova mišem. S druge strane, premalo spavamo, živimo stresnim životima, usamljeni smo i uspoređujemo se s drugima na društvenim mrežama, imperativ sreće posvuda se naglašava, a rijetko tko ju uistinu uspijeva dohvatiti.

U svojoj revolucionarnoj knjizi Dr. Hansen iznosi nekoliko fascinantnih teza – od kojih je najzanimljivija da, suprotno našim uvjerenjima kako nešto s njim nije u redu, napadaj panike znači da naš mozak funkcionira baš kako treba. Pokazuje nam i da nismo stvoreni kako bismo cijelo vrijeme bili sretni – da je tako, naši preci jednostavno ne bi uspjeli preživjeti. Praktičnim smjernicama i zanimljivim primjerima, autor objašnjava kako naš um funkcionira i budi nadu da se uistinu možemo bolje osjećati u današnjem stresnom, digitalno povezanom svijetu. 

Međunarodni bestseler “U potrazi za srećom” preveden je na čak 34 jezika i prodan u više od milijun primjeraka. Spajajući neuroznanstvena istraživanja i empirijska otkrića sa svakodnevnim iskustvima pojedinaca, dr. Hansen pokazat će vam novo tumačenje osjećaja ispunjenosti. Iako se po naslovu knjige da zaključiti da će vam ova knjiga pomoći u potrazi za srećom, ona će vam dati nešto sasvim suprotno – alate koji će vam pomoći da pronađete smisao u svakodnevici u kojoj vam se čini da je sreća uvijek nadohvat ruke, ali i kako da upravo u toj spoznaji pronađete mir i trajno zadovoljstvo.

Knjigu „U potrazi za srećom“ u izdanju Egmontove biblioteke PULS pronađite u svim knjižarama i shop.egmont.hr