• facebook
  • instagram
  • e-mail
  • privacy
search

Novosti

Klub istražitelja ubojstava četvrtkom britanska je književna senzacija!

26. 02. 2021.

Stiže genijalan krimi roman koji je oduševio i Spielberga!

Najiščekivaniji krimić godine

 Roman Richarda Osmana, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom britanska je književna senzacija koja je u samo tri mjeseca u Velikoj Britaniji prodana u više od milijun primjeraka i objavljena u četrdesetak zemalja. Još prije izlaska knjige iz tiska, prava za filmsku ekranizaciju kupila je producentska kuća Stevena Spielberga koja upravo priprema film.

 

U mirnom, a moglo bi se reći i dosadnom naselju, četiri neobična prijatelja se sastaju jednom tjedno kako bi razgovarali o neriješenim zločinima iz prošlosti i vratili malo uzbuđenja u svoj život. Zajedno se nazivaju Klub istražitelja ubojstava četvrtkom. Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron možda jesu osamdesetogodišnjaci, ali izgleda da su njihovi umovi još uvijek oštri, a spremnosti na akciju im ne nedostaje. Kad lokalnog poduzetnika sa sumnjivom prošlošću pronađu mrtvog s misterioznom fotografijom pored tijela, ekipa umirovljenika se po prvi put nađe u žiži zbivanja i pred svojim prvim slučajem ubojstva uživo. Kad se ubojstva počnu gomilati, hoće li ovaj neobičan, ali neupitno brilijantan tim, uspjeti uhvatiti ubojicu ili je to ipak posao službenih istražitelja?

 Osmanov Klub istražitelja ubojstava četvrtkom nije tipičan krimić. Britanski humor, s pažnjom izgrađeni karakteri likova i toplina koja se provlači kroz stranice, ono je što gradi ovaj roman. Obožavat će ga podjednako ljubitelji Agathe Christie, kao i ljubitelji Midsommara, ali i svaki čitatelj željan dobre priče. O tome dovoljno govori i činjenica da je knjiga već 22 tjedna na listi bestselera Sunday Timesa i obara sve rekorde prodaje.

 Jedna od najzabavnijih knjiga godine…vješto napisana, duhovita, a istovremeno topla. Velika je čar Kluba istražitelja ubojstava u tome što je puno više od kriminalističkog romana. Osim što odaje počast ljubavi koja traje čitav život, slavi i prijateljstva koja nas održavaju kroz životne peripetije. – Daily Express

 Richard Osman je britanski televizijski producent i voditelj, a Klub istražitelja ubojstava četvrtkom njegov je prvi i za sada najbolji roman. Za ovu knjigu već je napisao i nastavak, a tvrdi da će napisati i treći dio. S obizrom da je s prodanih gotovo milijun tvrdoukoričenih primjeraka na trećem mjestu po broju prodanih knjiga svih vremena u Velikoj Britaniji, odmah iza J. K. Rowling i Dana Browna, očito zna što publika voli čitati. Na vama je da sami prosudite.

Knjiga Klub istražitelja ubojstava četvrtkom u izdanju Egmontove biblioteke Puls dostupna je u pretprodaji uz 10% popusta na shop.egmont.hr, a od 1.3.2021. i u svim knjižarama po cijeni od 99 kn.