• facebook
  • instagram
  • e-mail
  • privacy
search

Novosti

Popis 5 najboljih naslova biblioteke PULS za čitanje tijekom izolacije

31. 03. 2020.

 

1.       ”Blackout”, Marc Elsberg

 

     ”Brz, napet i uzbudljiv – i aktualan: ovakav će se scenarij jednoga dana sigurno dogoditi.

      Toplo preporučujem” – Lee Child

 

Nismo nikad pomislili da ćemo i u stvarnom životu proživljavati jedan pravi pravcati triler, no očito je sve moguće. Danas svjedočimo kompletnom zastoju svjetske ekonomije, školstva, opterećenosti zdravstva i neizvjesnosti svakodnevnog života zbog jednog virusa. Jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo u svijetu kada bi u cijeloj Europi i SAD-u zbog hakerskih napada na sedam dana potpuno nestalo struje? Za one gladne trilera čak i u ovo vrijeme, Blackout je na meniju.

 

2.       ”Olujna sestra”, Lucinda Riley

 

      ”Njihova budućnost zapisana je u zvijezdama…”


U ovo vrijeme kad smo svi doma, putovanja su otkazana, odgođena i, uostalom, zabranjena, ”Olujna sestra” iz serijala ”Sedam sestara” odličan je izbor za čitanje. Zajedno s glavnom junakinjom romana Ally proputovat ćemo prekrasnu ledenu Norvešku. Plovit ćemo morem i natjecati se na regati. Ovaj će nas roman odvesti i dalje od polarne svjetlosti, prema zvijezdama i zviježđu ”Plejade” u kojima je zapisana sudbina sedam posvojenih sestara. No, nakon smrti njihovog zajedničkog oca, samo šest sestara se okuplja u zajedničkom domu, a gdje je sedma?

 

3.       ”Kafić na kraju svijeta: Pripovijest o smislu života”, John Strelecky

 

 

 ”Ova je knjiga Alkemičar za 21. stoljeće, mali biser koji će promijeniti živote milijuna ljudi.” – RBA Libros

 ”Zašto ste ovdje? Bojite li se smrti? Jeste li ispunjeni», pitanja su koja se pojavljuju na dnevnom jelovniku jednog kafića skrivenog na kraju svijeta, a i pitanja koja nam se ovih dana vjerojatno vrte po glavi. John Strelecky prije «Kafića na kraju svijeta» nikad u životu nije napisao ništa. Prije «Kafića» Sterlecky je bio uspješan poslovni čovjek posvećen karijeri, a sa svoje 33 godine je shvatio da želi ostaviti svoj dotadašnji život i krenuti za svojim snom da vidi cijeli svijet. Ponio je ruksak i godinu dana putovao svijetom, a kad se konačno vratio kući napisao je «Kafić na kraju svijeta» koji je vrlo brzo postao najprodavanija knjiga diljem cijelog svijeta.

 

4.       «Vatreno krštenje», Andrzej Sapkowski

 

 

«Andrzej Sapkowski je pisac Tolkienova formata, premda i različit od njega, jer je bliži suvremenosti i obdaren žešćim slavenskim temperamentom.» - Polityka

 

Andrzeja Sapkowskog gotovo da i nije potrebno posebno predstavljati. Mnogi ga uspoređuju s Tolkienom, a srce publike osvojio je fantastičnom «Sagom o vješcu» koja prati pustolovine moćnog vješca i borca za pravdu, Geralta iz Rivije. Fantastike nikad dosta, a ako vas baš ona privlači, a čak i ako vas ne privlači, ovakav dragulj kao što je «Saga o vješcu» svakako je dio obavezne književne literature. Po «Sagi o vješcu» napravljena je i jedna od najpopularnijih igrica u zadnjem desetljeću, a prema njoj je snimljena i Netflixova serija «The Witcher» koja je u samo mjesec dana prikazivanja postala najgledanija originalna Netflixova serija otkad postoji Netflix.

 

5.       «Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan», Raphaëlle Giordano

 

 

«Mislim da svatko može biti svjestan svojih talenata i preuzeti odgovornost za svoju sreću. Jer nema ničeg važnijeg nego živjeti život u skladu sa svojim dječjim snovima…»

 

Kad nam se čini da nam je dosta svega i da više ne možemo nastaviti ovako, vrijeme je za preispitati svoj život, svoja uvjerenja i svoje želje. Zašto se osjećamo tako kako se osjećamo? Tko je za to kriv? Što zapravo želimo i kako to postići? Roman Raphaëlle Giordano na simpatičan i zanimljiv način daje odgovore na ova pitanja, a i brojna druga koja se tiču roditeljstva, braka, karijere, snova, i ostalih stvari koje muče suvrememenu ženu, a i muškarca, u ovom užurbanom i čudnom vremenu. Ovaj feel good roman je baš ono što svi u ovom trenutku trebamo.