• facebook
  • instagram
  • e-mail
  • privacy
search

Novosti

Petominutne priče – nova Disneyjeva kolekcija!

05. 02. 2020.

Najlakši način kako roditelji mogu potaknuti dijete da razvije vlastite čitalačke sposobnosti i ranu naviku čitanja jest da čitaju djetetu od najranije dobi. Dovoljno je čitati djetetu 5 minuta dnevno kako bi dijete ostvarilo sve dobrobiti čitanja. 

Baš iz tog razloga da poveže djecu i roditelje te da sudjeluje u stvaranju ljubavi prema čitanju od najranije dobi, Egmont je izdao kolekciju od 20 Disneyevih slikovnica koja će djecu uvesti u svijet najpopularnijih Disneyevih junaka i učiniti da čitanje postane zabavna obiteljska aktivnost. U kolekciji „Petominutnih priča“ djeca i roditelji će uz pomoć pustolovina Disneyevih likova izvući vrijedne pouke o prijateljstvu, obitelji, dobrim djelima, sreći te ostalim temama važnim u životu svakog djeteta i roditelja.

U prvoj knjizi Petominutne priče o prijateljstvu  Disneyevi likovi poput Mickeya Mousea, Winnieja Pooha, princeze Tijane, i ostalih, uče nas kako pomoći prijateljima, kako im se ispričati te kako ih razveseliti.

Svaka knjiga sadrži pet priča, a čitanje svake traje oko 5 minuta, što je dovoljno za ostvarivanje svih prednosti čitanja te najvažnije – stvaranje redovite navike čitanja i ugodne obiteljske atmosfere.

Uz Disneyeve kratke priče roditelji kroz razgovor mogu potaknuti dijete na bolje razumijevanje sadržaja slikovnica, ali i situacija u stvarnom životu. Slušajući roditelje i razgovarajući s njima i onome što su pročitali, djeca zamišljaju pročitane prizore, uče razumijeti pročitano, te lakše zamišljaju i prepoznaju slične primjere iz stvarnog života. Kroz razgovor s roditeljima djeca bogate vlastiti riječnik, razvijaju govor, kreativnost, stvaralaštvo i empatiju.

Prva knjiga izlazi 7. veljače 2020., a svaki petak izlazi novi nastavak kolekcije, sve do 19. lipnja kad izlazi posljednja slikovnica.

Čitajte djeci, mazite ih, grlite ih, pričajte s njima, odvojite svaki dan vrijeme za čitanje, izberite knjigu i povedite ih na uzbudljivo putovanje kroz slike i riječi!

Prva knjiga Petominutne price o prijateljstvu po promotivnoj cijeni od 14,90 kn. Sve ostale knjige po cijeni od 29,90 kn. Na svim kioscima, u supermarketima i poštama.

Knjige koje ste propustili kupiti možete naručiti na shop.egmont.hr